SkapaQRkod.se

Skapa QR-kod enkelt här!

Skapa en QR-kod för valfri webbadress genom att fylla i adressen nedan. Du kan även göra QR-koder för SMS (mobilnummer+text), telefonnummer och text.

URL (webbadress inkl. http)

Mobilnummer (rekommenderat format: +46701234567)

Meddelandetext (valfritt)

Använda tecken Tecken kvar i detta SMS (innan fler SMS krävs) Tecken kvar totalt Antal SMS som krävs

Telefonnummer (rekommenderat format: +46701234567)

Text

Avancerat: Storlek (pixel) Feltolerans Marginal (rader)

Gilla på Facebook

Om du tycker detta är en bra sajt, gilla den gärna på Facebook.

Vad är en QR-kod?

QR-kod för Skapaqrkod.seEn QR-kod är ett slags streckkod, en bild som innehåller inbäddad information, text och/eller siffror. Om du har en "QR-kod-läsar-app" och tar ett kort på bilden till höger med din mobiltelefon, så kan du surfa direkt till http://www.skapaqrkod.se. Detta utan att behöva skriva in adressen manuellt. QR-koder blir nu allt vanligare i reklam och tidningsannonser. Med en QR-kod i annonsen kan tidningsläsaren enkelt surfa vidare till en hemsida med mer information om produkten. Mer om QR-koder på Wikipedia.

Hur stor behöver QR-koden vara vid utskrift?

Vilken storlek en QR-kod behöver ha beror på ett antal olika faktorer, men säg 2-3 cm som generell rekommendation. Har bloggat om storlek på QR-koder här.

App för att läsa QR-koder

För att läsa QR-koder med din mobiltelefon, så behöver du en app som läser QR-koder. Har du en iPhone kan du t.ex. ladda ner appen i-Nigma eller Scan från App store. Många Androidmobiler har en QR-kodläsare inbyggd, Sony Ericssons androidmobiler brukar t.ex. ha NeoReader. Eller ladda ner appen Barcode reader från Android market.

Tips om sajt som använder QR-koder

iPhone 4SOm du vill se ett exempel på en sajt som använder QR-koder, surfa gärna in på min sajt OmTeknik.se, där du kan surfa till populära appar i App store, via QR-koder. I alla inlägg där appar länkas, så finns även en QR-kod som leder till appen! En annan sajt där QR-koder används är VilkenApp.se (som jag också driver), där länkar till App store och Google play store automatiskt får en QR-kod bifogad. Du kan se exempel på detta i svaren om appar till iPhone som lagrar lösenord.

Sajten kommer byggas ut med funktioner och förbättras efterhand. Har du tips eller frågor så hittar du kontaktinfo längst ner på sidan.

Instruktionsfilm: Skapa QR-kod

Se gärna den eminenta instruktionsfilmen som en av sajtens användare har skapat.


Startsida | Kontakt

Googleannonser används och därför informerar vi om: Annonser från tredjepartsföretag visas på vår webbplats när du besöker den. Dessa företag kan använda information (med undantag av namn, adress, e-postadress och telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som du kan tänkas vara intresserad av. Om du vill ha mer information om detta och hur du kan förhindra att denna information används av dessa företag klickar du här.